Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی قائم‌مقامی» کارشناس مسائل ترکیه در تشریح دلایل و ابعاد اولین توافق روسیه و اوکراین بر سر صادرات و آزادسازی غلات در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: بعد از اینکه روسیه به صورت یکجانبه به اوکراین حمله کرد افکار عمومی جهان علیه این کشور بسیج شدند و در امتداد این وضعیت ناتو و مجموعه غرب اعم از آمریکا و اروپا سعی کردند تا  از این موضوع علیه مسکو بهره‌برداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشتباه کرملین در حمله به اوکراین صرفاً روسیه را زیر تیغ انتقاد قرار نداد، بلکه در اوکراین نظامیان و غیرنظامیان زیادی مورد هجمه قرار گرفتند. بر این اساس دریای‌سیاه در این میان ناامن شد و اتفاقاً تنها خروجی روسیه از طریق این معبر انجام می‌شد که به عرصه نبرد میان کی‌یف و مسکو تبدیل شد. در چنین شرایطی ذخایر حبوبات، گندم، جو و به صورت کلی غلات که اوکراین و روسیه تأمین‌کننده اصلی آنها به حساب می‌آمدند با مشکل روبه‌رو شد و اساساً توزیع آن در بازارهای جهانی به چالش کشیده شد.

وی ادامه داد: این بن‌بست باعث شد به دلیل جنگ موجود، بحران توزیع مواد غذایی در جهان بیش از پیش برجسته شود و در همین جا بود که انتقادها علیه روسیه سر به فلک کشید. این انتقادها تاثیرات منفی بر زنجیره تامین مواد غذایی در دنیا گذاشت و در نهایت موجب شد تا اخیراً روسیه و اوکراین بر سر توزیع غلات در دنیا به یک توافق نسبی دست پیدا کنند. این قرارداد چند روز پیش تحت نظارت سازمان ملل و تحت ضمانت ترکیه در استانبول امضاء شد که در این مراسم آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه به علاوه وزرای دفاع آنکارا و مسکو حضور داشتند. از طرف اوکراین هم وزیر امور زیرساخت این کشور حضور داشت اما به صورت مستقیم با روسیه طرف قرارداد قرار نگرفت و باید این نشست را یک نشست سه‌جانبه دانست.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: قرار بر این شد تا کمیسیون مشترک هماهنگی میان طرفین در دانشگاه استانبول فعال شود و مقام‌های روسیه، سازمان ملل، اوکراین و ترکیه به صورت ۲۴ ساعته و بدون توقف کریدورهای عبور و مرور کشتی‌های حامل غلات را کنترل کنند که از مبدا بندر اوستیا به سایر معابر دنیا انجام خواهد شد. براساس توافق صورت گرفته آمونیاک، کودهای شیمیایی و غلات قرار است که از طریق این کریدور عبور و مرور به تمام دنیا صادر شود و ورود سایر کشتی‌ها هم  به این مسیرها ممنوع خواهد بود؛ به انضمام اینکه کشتی‌های جنگی هم کاروان‌های مذکور را همراهی نخواهند کرد. توجه داشته باشید که عملیات میانجی‌گری ترکیه در مورد صادرات غلات اوکراین و روسیه نیز نتیجه‌بخش بود و به نوعی باید گفت که آنکارا توانست به صورت مثبت اوضاع را به نفع خود رقم بزند و جلو ببرد.

قائم‌مقامی افزود: در نهایت ترکیه توانست جایگاه خوبی را با محوریت این موضوع برای خود در نظام بین‌الملل و در مسیر سیاست خارجی مدنظرش رقم بزند. آنکارا سعی می‌کند اوکراین و روسیه را به هر ترتیبی که شده پای مذاکره بنشاند و به هر نحوه مخالف ادامه جنگ در این روند است. قرار بر این بود که ترکیه از روند فعلی عبور نکند تا به هر ترتیبی که شده بتواند دریای سیاه را امن نگه دارد و به همین دلیل به دنبال آن است که کریدور شمال و جنوب (از خلیج‌فارس تا دریای سیاه) را به هر ترتیب امن نگهدارد که البته روسیه هم تقریباً همین نظر را دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ناتو هم در این میان می‌خواهد که ترکیه به طرفیت از این سازمان، این کریدور را سالم و سلامت هدایت کند اما در این بین باید توجه داشت که اوکراین بیش از حد به آمریکا نزدیک شده است. ممکن  است این نزدیکی به ادامه یک جنگ فرسایشی منجر شود و اوضاع دنیا را بیش از این به هم بریزد. از سوی دیگر روسیه هم نگران اقتصاد خود است؛ چراکه ادامه روند جنگ فرسایشی می‌تواند خروجی نامناسبی برای مسکو داشته باشد و در این میان باید توجه داشت که چین هم هیچ‌وقت خود را در این راه فدای مسکو نخواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ترکیه رجب طیب اردوغان روسیه ولادیمیر پوتین اوکراین آنتونیو گوترش اوستیا زنجیره غذایی جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۳۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، فرماندهی کل نیروهای مسلح لهستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش این کشور تجهیزات و ادوات جنگی خود را از چهارم تا ششم مه (۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت) در مرز مشترک لهستان و روسیه مستقر خواهد کرد.

فرماندهی نیروهای مسلح لهستان در پیامی در «ایکس» نوشت: در روزهای آینده هوشیارتر باشید زیرا ممکن است در مسیر با کاروان‌های نظامی زیادی روبه‌رو شوید. اوج رزمایش‌ها از ۴ تا ۶ مه در «پومرانی غربی، پومرانی و استان وارمی-ماسوری» برگزار خواهد شد.

ناتو رزمایش «مدافع ثابت‌قدم» را از ۲۴ فوریه آغاز کرده است. این رزمایش تا پایان ماه مه ادامه دارد و با مشارکت بیش از ۹۰ هزار نیرو از ۳۲ کشور عضو این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا انجام خواهد شد.

مرحله دوم این رزمایش‌ها با تمرکز بر جابه‌جایی نیروها در سراسر اروپا برگزار می‌شود. در جریان این مانورها، متحدان ناتو قصد دارند تا مطابق ماده ۵ معاهده پیمان آتلانتیک شمالی، سناریوی جنگ علیه «دشمنی هم‌سطح» را پیاده کنند. براساس این ماده، حمله به یکی از اعضای ناتو، حمله به کل ائتلاف تلقی و مجوز اقدام و کمک مقتضی صادر می‌شود.

الکساندر گروشکو، معاون وزیر خارجه روسیه در ماه ژانویه گفت که وسعت رزمایش مدافع ثابت‌قدم ناتو در سال ۲۰۲۴ از بازگشت نهایی و برگشت‌ناپذیر این ائتلاف به نقشه‌های جنگ سرد جهت رویارویی با روسیه حکایت دارد و نشانه‌ای دیگر از جنگ ترکیبی غرب علیه روسیه است.

کد خبر 6094250

دیگر خبرها

  • پرواز بمب افکن‌های روسی در نزدیکی مرز آمریکا
  • پرواز بمب افکن های روسی در نزدیکی مرز آمریکا
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • آمریکا در حال کار بر روی یک توافق امنیتی بلندمدت با اوکراین است
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود
  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت